Deze trouwmenu’s serveer je op je bruiloft

Een bruiloft bestaat uit meer dan een ceremonie. Vaak ga je na de ceremonie met je dierbaren wat eten in de vorm van een diner. Daarna begint het feest. Het is heel gebruikelijk om het diner met een klein groepje te houden, om vervolgens de meeste mensen op het feest uit te nodigen. Welk diner je serveert, is volledig afhankelijk van wat je keuzes zijn. Er zijn mogelijkheden genoeg. Weet je zo niet wat de mogelijkheden zijn? Kijk eens naar de volgende dingen.

Buffet

Een veel voorkomende vorm is een buffet. Een buffet staat uitgestald op een grote tafel, waar mensen vervolgens langs kunnen lopen om te pakken wat ze willen hebben. De gerechten bestaan vaak uit salade, vlees, brood, groenten. De keuze is reuze, waardoor je altijd voor ieder wat wils hebt. Er zit altijd wel iets bij wat je lekker vindt, dus iedereen kan er van eten. Het nadeel aan een buffet is dat je als gast zijnde telkens moet opstaan om wat te eten te pakken. Datzelfde geldt voor het bruidspaar. Als je als bruid zijnde een prinsessen bruidsjurk draagt, kan het lastig zijn om telkens op te staan en te gaan zitten, omdat de jurk aan de grote kant is.

Walking dinner

Bij een walking dinner hebben gasten geen vaste zit- of staplek. Het is een informele sfeer en gasten kunnen gaan en staan waar ze willen. Bij een buffet is dat ook wel het geval. Het verschil is echter dat er meerdere gangen uitgeserveerd worden bij een walking dinner. Daarnaast krijg je mooi opgemaakte borden uitgeserveerd. Het is dus een iets luxere opzet.

Vast menu

Als je graag met iedereen aan tafel wil zitten, is het een optie om voor een vast menu te gaan. De gasten zitten allemaal aan tafel op een vaste plek en krijgen vervolgens het menu uitgeserveerd. Het is dus niet de bedoeling dat je van plaats gaat wisselen. Als je voor deze vorm kiest, moet je van tevoren goed nadenken over de tafelindeling. Wie zet je waar neer? Ook moet je een goed menu samenstellen, want je wil natuurlijk niet dat de gasten allemaal met honger naar huis gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *