Het biertje van Japanse bodem: Asahi Super Dry bier

Er worden ontzettend veel bieren gemaakt over de hele wereld. Misschien zijn het er zelfs wel duizenden of nog veel meer. Toch springen ze er niet allemaal bovenuit. Dat is voor Asahi Super Dry bier wel het geval. Dit biertje komt van oorsprong uit Japan maar is ook in Europa ontzettend populair geworden. Het heeft een unieke smaak en een rijke geschiedenis. 

Over Asahi Super Dry bier

Het Asahi Super Dry bier is een pilsje dat uit Japan afkomstig is. Als je het echter hier drinkt, is de kans groter dat het ergens anders wordt gebrouwen. Dit merk is inmiddels zo populair dat het op talloze plekken wordt gemaakt over de hele wereld. Natuurlijk wel altijd volgens het vertrouwde Japanse recept waar het ooit allemaal mee begon. Dit biertje heeft een percentage van 5 procent en is daarmee aan de gemiddelde kant qua percentage. Het past goed bij ontzettend veel maaltijden en situaties:

  • drink het bij kip en gevogelte
  • drink het bij witvis of vette vis
  • drink het bij salades of romige kazen
  • drink het tijdens een barbecue of tijdens het diner

Zoals je ziet, is het dus een zeer veelzijdig biertje dat volgens velen gepaard gaat met de zomer. Je kunt het echter ook prima drinken op een donkere winterdag. Asahi Super Dry is verfrissend, licht, soepel en subtiel. 

Asahi Super Dry bier

Grootste van Japan

Er zijn veel biermerken in Japan, ook al is het van oorsprong niet zo’n bierland als bijvoorbeeld Nederland. Toch heeft Asahi Super Dry bier veel concurrenten. En alsnog is het dit biertje dat het meeste wordt gedronken in Japan. Dat zegt natuurlijk wel wat over de smaak. Het authentieke recept wordt nog steeds niet nagemaakt en kun je dus alleen bij dit bier verwachten. Een echte bierliefhebber gaat er ongetwijfeld van genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *