Lees meer over de blender high speed

Voor sommige mensen is iedere blender hetzelfde. Voor mensen die van kwaliteitsapparatuur houden, van koken, of die gewoon graag de blender gebruiken, is een blender high speed kopen dé beste oplossing. Het voordeel van deze blender is dat je allerlei harde groentes en fruit makkelijk kunt vermalen. Daarnaast kun je andere ingrediënten dan groentes of fruit, zoals noten of ijs malen.

Wanneer is een blender high speed?

De blender met een vermogen hoger dan ongeveer 1200 watt wordt gezien als een blender high speed. Dit type blender heeft een krachtige motor die snel kan draaien. Een normale blender heb je bijvoorbeeld met een 200 watt motor, een high speed blender bevat een veel krachtigere motor. Deze motor kan bijvoorbeeld 30.000 toeren per minuut halen, dit is ongeveer 3x sneller dan een goedkope blender. Daarnaast wordt een blender high speed beoordeeld op de materialen. Zo zal een high speed blender van hoogwaardig kunststof zijn. De kan is van Tritan of glas dat bestand is tegen scheuren en barsten.

Wat voor vermogen heb je nodig?

Om zacht, ontdooid fruit te vermalen, heb je niet een hele krachtige blender nodig. Een blender tot 500 watt is al snel krachtig genoeg. Wil je groente in je blender malen of hard fruit in smoothies verwerken? Dan heb je een blender high speed nodig met een vermogen van ongeveer 750 watt. Wil je ook ijs crushen of noten malen? Dan heb je al snel meer dan 1000 watt nodig en kom je in de categorie power- en high speed blenders terecht.

Blenders met verschillende programma’s

Je hebt blenders van 200 tot meer dan 2000 watt. Een blender van 200 watt zal nooit zo snel kunnen draaien. Echter soms wil je wat minder toeren. Voor bijvoorbeeld ijs crushen kun je beter je blender high speed op lagere toeren draaien. Dit voorkomt dat de blender warm wordt en het ijs smelt. Er bestaan blenders waarbij je verschillende programma’s kunt kiezen die dit automatisch aanpassen. Ook kun je een blender high speed met variabel toerental aanschaffen. Hiermee bepaal je zelf de snelheid waarop de messen van de blender draaien.

Superblenders – Gezond, smaakvol, eenvoudig en multifunctioneel

Soep maken

Met de blender high speed soep maken, levert je het snelst een lekker soepje op. Je kunt gemakkelijk de ingrediënten, waaronder de groentes, een bouillonblokje, peper en zout en eventuele kruiden en smaakmakers in de blender doen. Vervolgens kies je het programma voor soep bij blenders die zelf kunnen verhitten. Je kunt ook alles fijnmalen en het daarna in een pan koken wanneer jouw blender niet de verwarmingsfunctie heeft om soep te maken. Een soepje maken duurt hierdoor ongeveer 8 minuten en je hoeft veel minder handelingen te doen. Voor creatieve koks is een high speed blender een absolute aanwinst in de keuken. Check wel bij het uitkiezen van de blender of deze met warme temperaturen overweg kan. Niet iedere blender kan dit namelijk, en het zou zonde zijn als jij graag soep of saus wilt maken en de kan van je blender niet tegen warmte kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *