Lekker eten Nijmegen bij Le Steak

Veel mensen houden van goed eten. Goed eten kan van alles zijn, maar vaak is het vlees of vis wat goed bereid is met passende groenten en een lekkere zelfgemaakte saus. Als je lekker eten Nijmegen wilt vinden zijn er een hoop lekkere vlees restaurants waar je uit kunt kiezen. Ook zijn er binnen deze restaurants een hoop verschillende soorten vlees waar je van kunt genieten, maar veel mensen zien door de bomen het bos niet meer als het gaat om verschillende soorten vlees.

Rib-Eye

Een rib-eye steak is een rundvlees steak die wordt gewonnen van zoals de naam als doet vermoeden de ribben. De ribben worden weggehaald en dan blijft er een lekker stukje vlees over. Op de ribben zit veel vet wat dit stuk vlees heel veel smaak geeft na het bakken. Dit maakt dat dit stuk vlees al sinds tijden het meest populair is bij de mensen. 

Spareribs

Hetzelfde stukje vlees van een ander dier heet de welbekende sparerib. Dit super malse stuk vlees van de borst van een varken wordt al sinds het begin der tijden gegeten. Tegenwoordig wordt het vaak gegeten met frites of aardappelschijfjes. Het is populair bij de mensen omdat dit het goedkoopste stuk vlees is van het dier wat het aantrekkelijk maakt, omdat het ook zo lekker is.

Schnitzel

Dit bekende stukje vlees uit de oostenrijkse keuken is bekend onder ieder mens in de wereld. Het is zo bekend dat het van verschillende stukken vlees gemaakt kan worden. Origineel is het gemaakt van kalfsvlees, maar je ziet ze ook vaak van het varken of zelf de kip.

lekker eten Nijmegen

Tournedos

Dit iets minder bekende stuk vlees, maar alsnog op bijna iedere menukaart te vinden is gewonnen van het lagere gedeelte van de rug van de koe. Dit stuk vlees is onderdeel van de ossenhaas en is extreem mals doordat de spier weinig werk hoeft te verrichten en dus weinig bindweefsel heeft. 

Entrecôte

De Entrecôte. Het stukje vlees met een kleine vetrand, maar wel enorm smakelijk. Dit stukje vlees is gewonnen tussen de ribben uit. De naam betekent ook letterlijk “tussen de ribben”. De rug van de koe is waar dit stuk vlees vandaan komt.

Pulled Pork

De laatste jaren is een stuk vlees heel erg bekend en geliefd geworden, namelijk Pulled Pork. De naam wat getrokken varkensvlees betekent is lekker wat het vlees is. Doordat het vlees langere tijd wordt gebraden op lagere temperatuur kun je het super simpel uit elkaar trekken als het klaar is. Vandaar de naam.

Wagyu 

Bij lekker eten Nijmegen kun je ook een lekkere Wagyu steak krijgen. Deze steak is de laatste jaren enorm bekend geworden door zijn exclusiviteit. Wagyu betekent letterlijk japanse koe. Het is zo duur, omdat het vlees gewonnen wordt van een speciaal koeienras wat in Japan leeft. De Wagyu koe is het enige dier waar je deze steak van kunt maken en je het Wagyu steak kunt noemen. Bij lekker eten Nijmegen hebben ze dit stuk vlees voor jou om van te genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *